welkom op leefbaarhilversum.nl

Actueel

Afgelopen woensdag was de Discussie over Gomarushof het geluidsscherm, met of zonder deur.  Het beloofde een heet avondje te worden voor wethouder Frans van Osch.

De wethouder haalde echter de maandag ervoor plotseling bakzeil met zijn brief aan de Raad, waarin hij geheel onverwacht met een ander besluit kwam: namelijk(terug) plaatsing van geluidsscherm zonder deur!
Na 14 jaar strijden en 5 verloren rechtszaken door de gemeente, wordt de uitspraak van de rechter nu eindelijk tot uitvoering gebracht.
Wethouder Frans van Osch


Leefbaar Hilversum eist van wethouder van Osch dat het herstel van geluidsscherm nu zeer snel geschied en gaat in nauw overleg met de bewoners.
Deze kwestie heeft de belastingbetaler zeer veel geld gekost en met name de bewoners veel emotionele schade berokkend.

De kwestie Gomarushof is door verschillende wethouders en ambtenaren de afgelopen jaren behandeld en met name de betrokken ambtenaren hebben zeer veel fouten gemaakt de afgelopen jaren.
De heer Hans Roos (HvH) gaat burgemeester Broertjes verzoeken om een grondig onderzoek te laten verrichten en alles tot op de bodem te laten uitzoeken door een externe partij.
Leefbaar Hilversum steunt dit voorstel voor de volle 100%. Wij zijn zeer benieuwd of de coalitie dit plan ook daadwerkelijk gaan steunen op 14 maart, als de zaak wederom behandeld wordt in de commissievergadering.
Afgelopen woensdag zeiden de woordvoerders van de coalitie dat zij dit voorstel gaan steunen.
Uitslag van onderzoek zou kunnen inhouden dat zowel van Osch als Rensen moeten aftreden als wethouder. 14 Maart wordt dus een heet avondje in de commissie.
 
Dezelfde avond vond er nog een discussie plaats over veiligheidsplan 2012-2014. De stukken die de Raad kreeg voorgeschoteld, stelden niet veel voor.
De burgemeester, vergezeld door de heer Gieling van de politie, zegde de Raad 2 A4tjes toe, waarin zij aan zullen geven hoe Hilversum de veiligheid gaat aanpakken en hoe de nationale politie  van invloed kan zijn voor Hilversum.
Het merendeel van de Raad ziet het voorstel van de burgemeester met vertrouwen tegemoet.
 
 
Gerrit van der Waals
Verkiezingsprogramma